לגוף שלנו יש כוח ועוצמות שעד לפני מספר שנים רבים מאתנו כלל לא היו מודעים אליהם.
מבלי להפחית בחשיבותה של הרפואה הקונבנציונלית (המערבית), יותר ויותר אנשים לומדים לאחרונה להבין שגם רפואה טבעית, המבוססת על יכולות הגוף לרפא את עצמו, טומנת בחובה תועלות רבות ובכוחה לטפל במצבים רפואיים ונפשיים שונים.
למעשה, באפשרותה של רפואה טבעית לטפל במצבים שונים של רפואה הקונבנציונלית אין מענה עליהם – זאת אחת הסיבות בגינן גם בתי החולים וקופות החולים בחרו להקים יחידות אלטרנטיביות ולפנות מקום לרפואה הטבעית ולתועלותיה.
מאפייניה של הרפואה הטבעית
ראשית כל כשמה, רפואה טבעית עושה שימוש בחומרים טבעיים בלבד כגון: צמחי מרפא, פרחי באך ותוספי תזונה ממרכיבים טבעיים.
שנית כל, רפואה טבעית הינה הוליסטית וככזאת היא מתייחסת לאדם כשלם ומנסה לטפל במקורה של בעיה ולא רק בסימפטום – מה שיכול למנוע הישנות של הבעיה.
בדומה לרפואה המערבית, גם רפואה טבעית מתבססת על אבחון מקדים, אך אבחון זה לא מתבסס על עזרים חיצוניים כמו מכשירים (אשר במצבים מסוימים יכולים לגרום לתחושה של חוסר נוחות), אלא על מבט, על הקשבה, על תשאול ועל מגע – וכל זאת תוך רגישות למטופל ותוך תשומת לב לתגובותיו.
כאן חשוב לציין שהרפואה הטבעית מאגדת בתוכה מגוון רחב של שיטות טיפוליות שונות, אשר כל אחת מהן מבוססת עקרונות ודרכי טיפול מעט שונות.
למי רפואה טבעית מתאימה?
רפואה טבעית מתאימה לכל אדם ובכוחה לסייע בטיפול במגוון רחב של מצבים רפואיים ונפשיים כמו: סכרת, חוסר איזון הורמונלי, בעיות במערכת העיכול, בעיות בעור, בעיות במערכת העצבים, שומנים בדם, מתחים, חרדות וכעסים, בעיות פוריות ובעיות רבות נוספות.
הרפואה הטבעית כוללת גם טיפולים אשר ייעודם חיזוק הגוף והנפש ומניעת מחלות עתידיות.
בחירת המטפל ברפואה משלימה
כמובן, שבדומה לרפואה המערבית, גם כאשר מדובר בתחום של רפואה טבעית, קיימת חשיבות גבוהה להקפיד על בחירת המטפל ולוודא שיש ברשותו את הידע, הניסיון וההסמכה המתאימה להעניק את הטיפול.
בחירה מושכלת במטפל המתמחה בתחום של רפואה טבעית, תאפשר ליהנות מכל אותן תועלות שרפואה זו טומנת בחובה.