אמנם דיקור סיני אינו מוזכר במפורש בפרשת תרומה, אך עשויים להיות קשרים מעניינים לחקור בין פרשה זו לבין הנוהג הקדום של הדיקור.
אחד הנושאים המרכזיים של פרשת תרומה הוא מושג הקדושה, המודגש באמצעות בניית המשכן וחפצי הקודש השונים שבו. המשכן תוכנן להיות מקום של טהרה והארה רוחנית, שבו יוכלו בני ישראל להתחבר לנוכחות האלוהית.
באופן דומה, דיקור סיני מבוסס על העיקרון של יצירת איזון והרמוניה בתוך הגוף, הנפש והרוח. בדיקור סיני משתמשים במחטים כדי לעורר נקודות ספציפיות לאורך מסלולי המרידיאנים של הגוף, שמתקשרים לאיברים, למערכות ולמצבים רגשיים שונים. על ידי איזון זרימת האנרגיה, או הצ'י, בתוך המסלולים הללו, דיקור אמור לקדם ריפוי ולהחזיר את ההרמוניה לגוף.
ישנם קשרים מעניינים בין הסמליות של המשכן לעקרונות הדיקור. לדוגמה, אומרים שעץ השיטה המשמש לבניית המשכן מייצג את גוף האדם, שהוא הכלי לנוכחות האלוהית. באופן דומה, בדיקור, הגוף נתפס כמיקרוקוסמוס של היקום הגדול יותר, כאשר המרידיאנים מייצגים את מסלולי האנרגיה המחברים אותנו לעולם הסובב אותנו.
בנוסף, ישנו קשר בין דיקור סיני לפרשת תרומה באמצעות מושג 'תיקון עולם'. כשם שבניית המשכן הייתה מאמץ קהילתי, כאשר כל אחד מבני ישראל תורם את כישוריו ומשאביו ליצירת מרחב מקודש, כך גם ניתן לראות בדיקור סיני דרך לתקן את חוסר האיזון והדיסהרמוניות הקיימות בתוך המרחב הגדול יותר. העוֹלָם. על ידי קידום ריפוי ואיזון בקרב אנשים, דיקור סיני יכול לתרום לחברה שלווה והרמונית יותר בכללותה.
לסיכום, אמנם הקשר בין דיקור סיני לפרשת תרומה אולי אינו ברור מיד, אך ישנן הקבלות מעניינות בין עקרונות הדיקור לבין נושאי הקדושה, האיזון והקהילה המודגשים בפרשה זו. על ידי הרהור על קשרים אלו, נוכל להעמיק את הבנתנו הן בדיקור סיני והן במסורת הרוחנית היהודית, ולהשיג תובנות לגבי הדרכים בהן אנו יכולים לקדם ריפוי והרמוניה בחיינו ובעולם הסובב אותנו